Menu

TGB´s historie

 

 TGB´s historie

Klubben blev stiftet i 1923 og fik navnet B 1923 af Grænge og Omegn.

Hurtigt kom spillere til fra hele området, men især unge fra Thoreby mødte op, og allerede året efter, den 20 februar 1924, ændredes navnet til Thoreby-Grænge Boldklub - i dag Toreby-Grænge Boldklub. I 1933 rykkede klubben ind på Grænge Stadion, som klubben selv købte, og et klubhus blev også bygget.

I 1934 vandt klubben pokalturneringen på Lolland-Falster og i 1938 rykkede TGB op i Mesterrækken, og den vandt klubbens bedste hold i 1940-41 sæsonen, og oprykning til danmarksturneringens kreds II var en realitet. Landsbyklubben skabte mange overskrifter, da det blev betegnet som en sensation, at holdet nu skulle spille i den 2. bedste række i Danmark.

Beviset: TGB pokal vinder Lolland-Falster 1934I de efterfølgende år etablerer klubben sig
som en af de bedste på Lolland-Falster, flere medlemmer kommer til, og der arbejdes i det daglige på forbedringer på baner, klubhus mm.

TGB vinder igen den bedste række på Lolland-Falster i 1966 og rykker op i Danmarksserien, hvor klubben får en enkelt sæson. I starten af 1970´erne spilles kampene nu ved siden af Toreby-hallen og det er på dette område, at TGB's nuværende klubhus blev indviet i 1975. I 1972 oprettedes der et dame-hold i klubben. I 1997 udnævnes TGB til årets klub. I 1998 holdt klubben 75 års jubilæum, og Brøndbys superliga kom på besøg for at spille mod TGB.

TGB bruger cookies for at kunne give dig den bedst mulige oplevelse af vor hjemmeside. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.
Luk